متد رتبه سازی در انتخاب رشته:
تکنیک رتبه سازی گروه آموزشی حلاجی، که شامل چندین کلید مهم میشه و خیلی گسترده است. چند موردش رو برای مثال در اینجا ذکر میکنیم :
رتبه سازی با دفترچه های اصلاحیه : دفترچه اصلاحیه همون اصلاحات دفترچه انتخاب رشته است. در ایام انتخاب رشته و معمولاً با فاصله 2 تا 3 روز از بارگذاری دفترچه اولیه بر سایت سنجش، بارگذاری میشن.
پس بعد از اعلام نتایج اولیه، حواستون به دفترچه اصلاحیه باشه.
ممکنه که کد رشته محل های جدیدی در این مرحله اعلام بشه و باهاش بشه کسی که معادل رتبه 20.000 کنکور رو آورده، به 14.000 برسونیم.
رتبه سازی با دفترچه های تکمیل ظرفیت : سازمان سنجش در بازه بین مهر تا بهمن ماه هر سال، دفترچه هایی رو تحت عنوان دفاتر تکمیل ظرفیت انتخاب رشته بر روی سایت قرار میده.
دراین دفاتر رشته هایی که جدیداً مجوز گرفتن یا رشته هایی که به دلیل مهمانی، انتقالی، اخراج یا انصراف دانشجو دارای ظرفیت خالی هستند معرفی میشه.
تحقیقات نشانگر آن است که اکثر دانشجویان نسبت به قرارگیری این دفترچه ها بر روی سایت بی اطلاع هستند ؛ پس مشاور باید این موارد رو به داوطلب ها یادآوری کنند.
به عنوان مثال انتخاب رشته با دفاتر تکمیل ظرفیت، امکان پذیرش رتبه 14.000 رو در جایگاه رتبه زیر 10.000 میسر میکنه.
رتبه سازی با کارنامه سبز: همه ساله بعد از اعلام نتایج، سازمان سنجش برای هر دانش آموز کارنامه ای تحت عنوان کارنامه سبز(کارنامه نهایی) منتشر میکنه. در این کارنامه لیست رشته هایی قرار داده شده که دانش آموز میتونست در اونها پذیرفته بشه ؛ ولی بدلیل اینکه اونها رو در اولویت های پایین تر قرار داده بود، در اونها قبول نشد.
یکی از کلیدهای رتبه سازی این هست که مشاور با شناسایی رشته های تاپ کارنامه سبز، درخواست تغییر رشته و دانشگاه فعلی رو مطرح بکنه. فرآیندی که در بسیاری از موارد منجر به تغییر رشته های بسیار باارزش و رتبه سازی های چشمگیری میشه.
رتبه سازی با رشته های میان بُر: رشته هایی وجود دارند که دانش آموز رو به صورت میان بُر به رشته مورد علاقه اش میرسونند. در رتبه سازی از بیش از 183 رشته میان بُر جهت دستیابی به رشته های تاپ گروه های تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان میشه استفاده کرد. این هم یکی از دلایلی هست که میگیم بهتره از دانش یه مشاور متخصص استفاده کنید ؛ معمولاً این اطلاعات رو افراد عادی ندارند.
رتبه سازی با رشته های واحد مشترک: ممکنه دانش آموز عاشق یه رشته پرطرفدار باشه ؛ ولی رتبه موردنیاز رو نیاورده باشه. در این مورد میتونیم از تکنیک رشته های واحد مشترک استفاده کنیم. این رشته ها شاید با اون رشته پرطرفدار متفاوت باشند ؛ ولی در واقعیت بیش از 80 درصد واحدهای دانشگاهیشون با هم مشترکه.
به عنوان مثال ممکنه شخص با رتبه 8.000 علاقه مند به تحصیل در رشته مهندسی مکانیک در تهران باشه. دانشگاه های تاپ تهران این رشته رو با حداکثر رتبه 1.000 پذیرش میکنند. در اینجا رشته هایی مثل رشته مهندسی کشاورزی (بیوسیستم) یا رشته مهندسی دریا، به عنوان رشته های “واحد مشترک” با رشته مهندسی مکانیک پیشنهاد میشه.
شخص در این رشته ها در بسیاری از دروس با دانشجویان مهندسی مکانیک هم کلاس میشه. حتی ارزش مدرکش جهت اشتغال یا ادامه تحصیل در ایران یا در خارج از کشور معادل ارزش مدرک مهندسی مکانیک خواهد بود. شخص با این متد، عملاً هم در رشته مورد علاقه اش درس خونده و هم در شهر خودش یعنی تهران ؛ و معادل بیش از 10.000 نفر رتبه براش رتبه سازی شده.
رتبه سازی با متد های انتقالی و سامانه های سجاد و منادا: یکی از روش های رتبه سازی که اغلب مشاورین نسبت به اون بی اطلاع هستند، تکنیک های میهمانی و انتقالی هست. در صورتیکه شخص به دلیل نامناسب بودن رتبه، در رشته و دانشگاه مناسبی پذیرفته نشده باشه ؛ میتونیم بعد از یک یا دو ترم با ساز و کارهای قانونی که در زمینه اخذ میهمانی یا انتقالی به دانشگاه های بهتر وجود داره، رشته و دانشگاه شخص رو بهبود بدیم.
به عنوان مثال دانش آموزی رو در نظر بگیرید که علاقمند به رشته پرستاری هست و رتبه 15.000 رو بدست آورده. با این متد میشه برای وی تا 10.000 رتبه سازی انجام داد و امکان ادامه تحصیل در تهران رو پیدا میکنه.
رتبه سازی بوسیله تغییر رشته در دانشگاه مادر: بعضی از دانشگاه های سراسری تهران، تحت شرایط خاص نسبت به تغییر رشته دانشجو بعد از یک ترم به رشته دیگه موافقت میکنند. در صورتیکه مشاور نسبت به تمامی آیین نامه ها، تبصره ها و شرایط تغییر رشته در دانشگاه مادر آگاه باشه، میشه به دانش آموز کمک کرد. مشاور میتونه با این ترفند طوری انتخاب رشته کنه که در ترم 2 دانشگاه، شخص به رشته ای که بهش علاقمند بود تغییر گرایش بده.
رتبه سازی با رشته های ناشناخته: با توجه به سرعت بالای رشد تکنولوژی، همه ساله شاهد این هستیم که رشته های ناشناخته ای در دفترچه انتخاب رشته معرفی میشن ؛ که نه تنها دانش آموزها بلکه اکثر مشاورین نیز نسبت به ماهیت رشته و بازار کار اونها اطلاعی ندارند.
به عنوان مثال میتونیم به رشته “مهندسی ورزش” اشاره کنیم. رشته ای که به اشتباه اکثر مشاورین انتخاب رشته اون رو با تربیت بدنی و علوم ورزشی یکسان میبینند ؛ در حالیکه این رشته یکی از گرایش های جدید رشته مهندسی پزشکی بوده و نزدیکی بسیار زیادی به رشته مهندسی برق داره. بسیاری از کلاس های این رشته به صورت مشترک با دانشجویان رشته مهندسی برق برگزار شده و جزو پر اعتبارترین ترین رشته ها در دنیا جهت اشتغال و ادامه تحصیل هست.
آدرس آموزشگاه : تهران خانی آباد نو شهرک شریعتی سه راه شریعتی خ صمدی ابتدای خ یعقوبی جنب داروخانه بیابانکی پلاک 79
تلفن : 55026529
واتس آپ : 09356442326
تمامی خدمات و محصولات این سایت، مطعلق به گروه آموزشی حلاجی است. فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.